Kan man mislykkes med kun én rett på menyen?

Dessverre kan man det. Jeg ble ikke spesielt imponert av Trancher første gang jeg besøkte restauranten. Etter mitt første besøk har jeg startet denne bloggen, og som svoren carnivor ønsker jeg å gi restauranten en andre sjanse.

Konseptet

Konseptet er genialt. De har én rett på menyen, og det er entrecote. Kjøttet kommer fra Prima Jæren, og det er langtidsstekt til 48-50 grader, men du kan selvfølgelig velge å få det mer stekt hvis du ønsker det. Deres vanlige kjøtt er ikke ekstra modnet, men det går en skikkelig temperering før det blir tilberedt. De har også spesielle kvelder for kjøtt som de selv har modnet. Til kjøttet velger du tilbehør og saus, og det er det hele.

Velkomstretten

Før maten kommer får vi en litt kjedelig liten salat der de ikke satset på råvarer på samme måte som med kjøttet. Det ser ut som og smaker som noe du får på et pizza-sted. Men vi setter selvfølgelig pris på gesten.

Entrecoten

Så kommer kjøttet, og det skuffer. Det mangler det jeg elsker med entrecoter. Det har for så vidt en rikere og dypere smak enn du kan forvente fra et kjøttstykke du kjøper i en vanlig butikk, men det har ikke en god nok marmorering for å gjøre det smakfullt og saftig. Fettet har heller ikke noen distinkt karakter, og der har vi jo skrellet vekk nærmest hele entrecotens personlighet. Heller er det sånn at fettet i Tranchers entrecote utgjør noen av de seigeste bitene. Jeg måtte faktisk gi opp å tygge en av bitene og spyttet den ut.

Det siste som mangler er den fabelaktige geografien til et godt stykke entrecote. De forskjellige bitene pleier å ha meget ulik karakter på en riktig gourmet-entrecote, men denne smaker likt i alle stykker.

Forresten, jeg var heller ikke særlig begeistret for stekeoverflaten på kjøttet. Der kunne de gitt kjøttet sin egen krydderkarakter eller i alle fall gjort noe som gjorde dette kjøttet til annet enn en skuffelse.

Tips

Jeg pleier å kjøpe mitt eget gourmet-kjøtt på Jacobs i kjelleren rett over gaten fra Colosseum Kino. Der får du kjøtt som er så fantastisk at en vegan ikke kunne mislykkes med å steke det.

Liker du artikkelen?

Del på Facebook
Del på Twitter
Send på e-post
Google+

Legg igjen en kommentar