Norge har feilet som kulturnasjon

At de fleste bordene er ledige på Smalhans til lunsj er en fallitterklæring av Norge som kulturnasjon. Jeg mener, se bildet på den retten! Hvor ellers kan du finne noe slikt til lunsj og til en helt normal pris? Restauranten har en anbefaling av Michelinguiden, og de innfrir altså selv tidlig på dagen.

At jeg trekker inn kultur har ikke bare med generell matkultur å gjøre, men dette er en forfinet variant av norsk husmannskost. Det ligner imidlertid ikke helt på det nye nordiske kjøkkenets mer høystemte stil. Nei, det er noe enkelt og nesten grovt over hva Smalhans serverer, og råvarene kommer gjerne fra nærmeste gård utenfor Oslo.

Det på bildet var Reddik og sukkererter fra Toten med posjert egg og dill, og jeg kunne ikke la være å stønne for meg selv flere ganger, som da jeg tok første biten av en perfekt kremet blomkålsuppe med bacon eller speltotton med skogsopp og gresskarkjerner.

Maten var likevel ikke fullstendig norsk. Vi åt også en nydelig paprikahummus og en kimchi

Jeg glemmer faktisk å spørre om deres forhold til lokale råvarer, men det føles helt usannsynlig ut at en restaurant med dette kaliberet ikke har noe annet enn norske og nærproduserte råvarer.

Liker du artikkelen?

Del på Facebook
Del på Twitter
Send på e-post
Google+

Legg igjen en kommentar