Alt er riktig

Besøket på lille og intime Renaa i Stavanger, som kun har syv bord, var blant de mest komplette restaurantbesøkene jeg har gjort. Maten holder en meget høy kvalitet. De har søkt og funnet en rekke lokale eller i alle fall nasjonale råvarer, og komposisjonene er herlige. Maten serveres i en perfekt dramaturgi der ingen rett blir så sterk at den dominerer smaksløkene og spiller over på andre retter, men rettene serveres i hva som føles som en perfekt rekkefølge. Vinene er nydelige, og selvfølgelig skaper de ekstra dimensjoner til maten, som i sin tur spiller tilbake på din forståelse av vinen. Serveringspersonalets kunnskaper er av ypperste klasse, og av de som serverte meg var det kun en person som ikke behersket norsk. Selv om min engelsk er ypperlig er den ikke tilstrekkelig for å skjønne alt om mat, så jeg foretrekker at personalet snakker norsk. De er mange nok, og meget oppmerksomme. Det tok ikke mange sekunder etter at de hørte lyden av en kniv som traff gulvet, før jeg hadde en ny en på bordet.

Å spise på en restaurant som Renaa er en helkroppsopplevelse. En rekke ganger la jeg merke til at jeg stønnet høyt av velbehag, og det kan til og med ha kommet et grynt eller to ut av meg. Sven Erik Renaa tar deg rett og slett ut av virkeligheten og plasser deg et sted du ikke visste eksisterte. Han snakker både til ganen og øynene. Jeg kommer tilbake. Definitivt (Oppdatering: Jeg har vært tilbake 3-4 ganger og Renaa er en av favorittene i verden).

Liker du artikkelen?

Del på Facebook
Del på Twitter
Send på e-post
Google+

Legg igjen en kommentar