Trøffelmeny på drømmerestaurant

Jeg setter Piazza Duomo i Alba som verdens beste restaurant, og det gjør jeg selv etter at jeg har vært på Osteria Francescana, som ifølge 50 BEST er verdens beste restaurant. Etter at jeg var der har jeg drømt om å reise tilbake for å spise deres trøffelmeny i trøffelsesong.

Maten var virkelig noe helt spesielt, men denne gangen kunne jeg ikke la være å sette maten i kontrast til restauranter som Fagn og Renaa, som er blant mine yndlingssteder. Jo, de hadde en magisk norsk torsk, men det tok ikke helt av. Dessuten kjente jeg igjen litt for mange retter fra sist. Ikke at jeg har noe imot å spise ting igjen. Tvert imot om det er interessante retter, men at jeg kjente igjen så mye etter så lang tid tenker jeg er et tegn på at sjefen er litt uinspirert og tenker på sikkerhet og kontroll foran kreativitet.

Trøflene var selvfølgelig fantastiske. Det er et meget godt år for trøfler. Samtidig er jeg ikke så sikker på at alle rettene vokste seg med trøfler. Det var litt som å kjøpe et luksussymbol for 65000 kr/kilo mer enn en fantastisk rett. Nei, gi meg hjemmelagd pasta med smør og trøfler neste gang det skal bli fest med Piemontes hvite gull.

Nå kan jeg jo høres veldig negativ ut, men konklusjonen er likevel at jeg er meget takknemlig for å ha spist dette måltidet. Jeg tenker at man ikke kan oppdrive et trøffelmåltid i verden som er bedre enn dette.

Dagen etterpå spiste jeg for øvrig is med trøffel, og det var overraskende godt. Men dette var på gata, ikke i Piazza Duomo.

Pris: 480 euro med aperitif og vinmeny (fire glass med rikelig påfyll)

Liker du artikkelen?

Del på Facebook
Del på Twitter
Send på e-post
Google+

Legg igjen en kommentar