Gourmastisk fest

Lunsjen på Lysverket bød noen smaksopplevelser av gourmastiske proporsjoner. Sjokoladekaken med mandler og brunost kan kanskje ses som en videreutvikling av den lekre brunosttrøffelen du får etter maten. Den er ikke særlig søt, så sjokoladen, osten og mandlene snakke for seg. Teksturen og måten den fyller ganen gjør at jeg nærmest får lyst til å bruke seksuelle metaforer for å beskrive hvor sensuelt det er å spise sjokoladekaken.

Den andre opplevelsen var en fabelaktig gravet kveite med passe pikant pepperrotskrem og Lysverkets eget flatbrød på surdeig.

Ellers var det flere fine detaljer som grønnkål med tørket og revet eggeplomme, det myke surdeigsbrødet, perfekt temperert Rørossmør og fritert torsk á la fish and chips som forgylte denne ettermiddagen.

Vi var på Lysverket for deres lunsj, og jeg var litt skeptisk før jeg kom dit. Forrige gang var jeg der for middag, og de presenterte en vinmeny som var helt usammenhengende. De hadde teorier om hvorfor vinene ville passe etter hverandre, men de presset smaksløkene for langt og for raskt, og rettene var noe uinspirerte. Denne lunsjen gir meg virkelig lyst til å prøve hva de har å by på igjen, men det får bli ved neste besøk i Bergen. I morgen er siste kvelden i Bergen, og da blir det til å spise på favorittrestauranten, nemlig Colonialen. Stay tuned.

Liker du artikkelen?

Del på Facebook
Del på Twitter
Send på e-post
Google+

Legg igjen en kommentar