Sjarmerende berg og dalbane

Jeg liker virkelig å være på Colonialen i Bergen. Innredningen er smakfull og enkel og personalet er like vennlige som de er kyndige og oppmerksomme. Men det er jo for maten jeg kommer tilbake selv om den er ujevn. Likevel, de serverer noen høydepunkt som skyter deg opp i stratosfæren. Da vi spiste en tre-retters lunsj var forretten med asparges en slik. Den ble servert med sitronkrem, egg, pistasj og blomsten av en ramsløk. Aspargesen ble hentet fra Østlandet, men ellers var ingrediensene fra deres egen hage eller fra Bergen. Syrligheten i retten spilte perfekt på lag med en Silvaner, og jeg kunne overveie å bli vegetarianer hvis jeg fikk spise mat som dette.

Hovedretten var ikke i nærheten av samme klasse. Andebrystet fra Holte gård var overstekt i ovnen og hadde en lett smak av lever. Tilbehørene kunne heller ikke redde den, men vinen fra Langhe løftet definitivt smaken. Pannekakedesserten med jordbær, jordbærcoulis, crumble, is og en blomst var en vakker avslutning, særlig kombinert med en australsk frisk og lett Moscato som forberedte oss på å gå ut i varme Bergen som badet i solskinn.

Til tross for noen innvendinger så er høydepunktene så pass spesielle på Colonialen at jeg velger å komme tilbake. Dessuten er det en omtanke i alle retter som speiles av selve plassen og personalet. Jeg vil definitivt komme tilbake igjen – ja, faktisk allerede på tirsdag for en full kveldsmeny!

Liker du artikkelen?

Del på Facebook
Del på Twitter
Send på e-post
Google+

Legg igjen en kommentar