Fabelaktig fra begynnelse til slutt

Colonialens restaurant i Oscars gate er en god grunn til å reise til Bergen. Sist jeg spiste kveldsmenyen her var det litt ujevnt, men nå begynte det fabelaktig og kjøkkensjef Andreas Ansok holdt koken helt til slutt. Etter fingermaten kom en gravet kveite som også var røkt med høy, og dette er noe av det beste jeg har spist av fisk. Sist var det også litt ujevnt med hvor godt mat og vin passet, og de presset ganen for raskt med for karaktersterke viner. Nå passet ikke bare alt perfekt, men de skapte en dramaturgi av smaker som var på ganens premisser. Dessuten ga de meg noen virkelig fine drikkeopplevelser, som den avsluttende Riveyrac Rivesaltes fra 1969.

Colonialen seiler opp som en av mine favoritter i Norge, og den fortjener uten tvil en Michelin-stjerne.

Liker du artikkelen?

Del på Facebook
Del på Twitter
Send på e-post
Google+

Legg igjen en kommentar