Muligens beste vinsmakingen i Piemonte

Cantina Comunale i Castiglione Falletto er et av yndlingsstedene mine i Piemonte i konkurranse med verdens beste restaurant, Piazza Duomo. Ideen er fabelaktig. En kommunal institusjon samler byens alle vinprodusenter til utstilling og smaking i en enkel restaurant eller «Cantina». Du får samme retter som du får på stort sett alle restauranter i Piemonte, men kvaliteten er likevel høy. Jeg spiste den beste Carne cruda (tartar) så langt, og dessuten spiste vi en tallerken med lokal spekemat og ost.

Men vi kom hit for vinen, og forstås for stemningen i dette fantastiske kjellerlokalet. Vi valgte den største smaksmenyen med vin: Nebbiolo experience, og vi viste interesse og entusiasme for smakene. Kanskje var det derfor vi også fikk en Barbera som var den mest utviklede og komplekse jeg noensinne har smakt, og prisnivået var deretter. Ellers var det nebbiolo for hele slanten. Gjennomgående fikk vi helt makeløse viner som var valgt med hjerte, og dette er definitivt et sted jeg gjerne kommer tilbake til.

Pris: 39 euro for vinsmaking (5 glass, men vi fikk 6) som med fordel kan deles på to. Hvit trøffel kostet 3 euro/gram og ellers er det normale priser for rettene.

Liker du artikkelen?

Del på Facebook
Del på Twitter
Send på e-post
Google+

Legg igjen en kommentar