Brutal matfortelling med unike naturviner

Brutus er en virkelig gøy restaurant med en unik matfortelling. De satser på å la råvarene stå i sentrum, og de har en vakker foredling av dem. Her er det mye vegetarisk, og desserten er nedtonet i sødme, så det gir en herlig og lett følelse å gå fra restauranten. Men de hadde én kjøttrett, og den var fabelaktig. Vi snakker om lamm med blåbær og jordskokk. Det Brutus imidlertid er aller best på er vinene. De har gjennomgående naturviner. Jeg satte aller mest pris på en gresk assyrtiko (druen) med kvae! Eller, hva med en selvblanda «dessertvin» som besto av mandarinsake og eplesider fra Skåne? Dette er et rocka sted der de spiller bråkete musikk i bakgrunnen (som undertegnede ikke direkte liker – liker det mer stille – men det er fint med et sted der det er høyt under taket). Dessuten setter jeg pris på at kjøkkensjefen plukket blåbærene til hovedretten.

Maten er av høy kvalitet, selv om de kan ikke måle seg med steder som Kontrast eller Bokbacka. Likevel, de rustikke råvarene og de unike naturvinene gjør at dette er en matfortelling jeg lengter etter å komme tilbake til.

Pris: 6-retters koster 595, og det er et funn.

Liker du artikkelen?

Del på Facebook
Del på Twitter
Send på e-post
Google+

Legg igjen en kommentar