Dilla på brød og et perfekt stekt kamskjell

Det er vanskelig å prøve å leve et lavkarbo-liv når du går på en restaurant som har dilla på brød og prøver å skape et nytt slikt hver uke. Brødet med timian og hvitløk hadde konsistensen som gode scones, og det piskede smøret var perfekt. Ved slike tilfeller er det forferdelig irriterende å ikke tro på karbohydrater fordi dette var en stor smaksopplevelse.

Et uttalt mål hos 26 North er å servere det beste Norden har å tilby, og jeg begynner med et nærmest perfekt kamskjell. Komposisjonen med fløteskum, fennikel, grønn rogn og urter hører hjemme på de aller fineste restaurantene. Det fortsetter helt ok. Hvis jeg får si det selv, og det gjør jeg nå, så er jeg en virtuos på å steke mitt kjøtt, så at 26 North får til en and som er nesten like bra som hva jeg selv får til er et godt skussmål. Likevel, hvorfor skal jeg gå ut for å spise noe som ikke overgår hva som skjer i mitt eget kjøkken? Fordi tilbehøret med rødbetepuré, tomater og stekt kål er nydelig!

Som eneste gjest i restauranten fikk jeg den oppmerksomheten jeg trengte, og jeg fikk det fra en meget blid serveringsdame. Når det litt senere kom en andre gjest, som så ut til å være litt av et sosialt kasus, syns jeg det var rart at de plasserte ham rett ved siden av meg.

26 North har definitivt høy gourmet-faktor, men hvis anden er signifikant for hva de kan er de litt ujevne.

Liker du artikkelen?

Del på Facebook
Del på Twitter
Send på e-post
Google+

Legg igjen en kommentar